máj 13, 2021
9 Views
0 0

144 ezer SMS-t kapó regisztrált csütörtöktől már Pfizer-oltást is tud online foglalni

Written by

Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán így a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat. Felhívjuk a figyelmet, hogy kizárólag csak az SMS értesítést kapók tudnak foglalni Pfizer-oltást. Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu.

Az időpontfoglalás tehát ma, az oltás pénteken indul.

Csak azokat fogják fogadni a kórházi oltópontok, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni.

A koronavirus.gov.hu oldalon azt közölték, hogy az oltás zavartalan lebonyolítása érdekében ne jelenjenek meg olyanok az oltópontokon, akik nem jogosultak az oltásra, vagyis nem regisztráltak, vagy regisztráltak, de még nem kaptak most jogosultságot az időpontfoglalásra, vagy ugyan kaptak SMS-t, de mégsem foglaltak időpontot!

A kórházi oltópontokra nem fogják beengedni és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

A mai naptól elkezdődött a regisztrált 16-18 évesek oltása is a kórházi oltópontokon szintén Pfizer vakcinával. 

Az időpontfoglaló továbbra is nyitva van még azoknak az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 éveseknek is, akik eddig nem foglaltak időpontot.

Várhatóan a közeljövőben is lesz online is foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően. Addig is minden regisztrált számára elérhető az időpontfoglalóban a Sinopharm, a Szputynik és az AstraZeneca.

Koronavirus.gov.hu

hirtv.hu/ahirtvhirei/144-ezer-sms-t-kapo-regisztralt-csutortoktol-mar-pfizer-oltast-is-tud-online-foglalni-2521606?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?