máj 31, 2021
18 Views
0 0

13 éves kislányt gázolt Kiskunhalason a részeg férfi – 30 métert tolta a kocsi alatt, majd elszaladt

Written by

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 decemberében Kiskunhalason ittasan autóval elütött egy kerékpározó lányt, a sértettet az autója alatt vonszolta, majd gyalogosan távozva cserbenhagyta.

A vádirat szerint a férfi 2019. december 13-án este Kiskunhalason ittas állapotban vezetett. A közvilágítás működött, éjszakai látási viszonyok mellett az aszfaltozott úttest nedves volt. Leírják, hogy ittassága miatt alkalmatlan volt a biztonságos járművezetésre. Egy kereszteződéshez érve a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a balról érkező kerékpárosnak, megállás nélkül, gyorsítva hajtott be és elütötte a 13 éves lányt, aki az autó alá került, a férfi pedig a lányt az autó alatt mintegy 30 méteren át vonszolta.

(A legfrissebb hírek itt)

A kiskorú lány a fején és a testén több helyen 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, eltörtek a csontjai. Csoda, hogy szerencsére maradandó fogyatékosság nélkül meggyógyultak a sérülései. A férfi a balesetet észlelve kiszállt az autóból és gyalogosan próbált elmenekülni anélkül, hogy sérült áldozatának segítséget nyújtott volna.

A közelben tartózkodó rendőrjárőrök azonban elfogták a futva menekülő cserbenhagyót. Az egyenruhások az autó alá beszorult, segítségért kiabáló lány testéről a gépjárművet járókelők segítségével leemelték és a lányt az autó alól kihúzták. A rendőrök a vádlottat őrizetbe is vették.

A férfinek nem az első ittas vezetése: 2019 augusztusában Kiskunhalason ittasan és nyugtató hatása alatt vezetett egy személyautót.

Mint írják, a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntettén kívül minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és ittas járművezetés vétségével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/kiskunhalas-cserbenhagyasos-gazolas-13-eves-kislany/j1m767z

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?