jan 14, 2021
8 Views
0 0

100 milliós bírság a MyProtein táplálékkiegészítőket is forgalmazó cégnek

Written by

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 100 millió forint bírságot szabott ki a MyProtein márkájú étrendkiegészítőket és ruházati termékeket forgalmazó Nagy-Britanniában bejegyzett The Hut.com Limited cégre – közölte a hivatal csütörtökön honlapján.

A tájékoztatás szerint a GVH vizsgálata megállapította, hogy a Nagy-Britanniában bejegyzett The Hut.com Limited tisztességtelenül, a fogyasztókat megtévesztve forgalmazta a MyProtein márkájú étrend-kiegészítőit és ruházati termékeit.

A cég az eljárás során nem tudta igazolni, hogy korábban valaha is alkalmazta az e-DM leveleiben, és a magyar honlapján akciósként feltüntetett termékek eredeti, azaz magasabb összegű árait.

Emellett jogsértőnek bizonyultak azok a vásárlásra sürgető üzenetek is, amelyek azt a látszatot keltették a fogyasztókban, hogy a kedvezményesnek nevezett árak csak korlátozott ideig érvényesek – olvasható a közleményben.

A versenyhatóság 100 millió forintos bírságot szabott ki a vállalkozásra, eltiltotta a jogsértő magatartás folytatásától, valamint kötelezte a céget az eltiltás betartásának igazolására – közölte a GVH.

index.hu/gazdasag/2021/01/14/100_millios_birsag_a_myprotein_taplalekkiegeszitoket_is_forgalmazo_cegnek/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?