nov 20, 2020
12 Views
0 0

Megszólalt Babák Mihály, szerinte megértették Szarvas lakói

Written by

Megszólalt Babák Mihály, szerinte megértették Szarvas lakói

Babák Mihály szerint megértették Szarvas város lakói, hogy a házi karantén olyan, mint egy kórházi járványosztály kórterme – csak ez az otthonunkban van, és ezek szabályai szerint kell eljárniuk – nagyon komolyan véve a veszélyt – Szarvas polgármestere ezzel reagált az atv.hu-nak arra, hogy helyénvaló volt-e a leprás hasonlata.

“Egy a vírusveszéllyel kapcsolatos beszélgetésből kiragadni valamit lehet, de nem korrekt” – reagált munkatársunk érdeklődésére Babák Mihály, Szarvas polgármestere, aki egy televíziós nyilatkozatában azt mondta, hogy ha valakiről kiderül, hogy covidos lett és karanténban van, “úgy kell kezelni, mint egy a leprást”. Azonnal hozzá is tette persze, “bocsássanak meg, nagyon rossz kifejezés”.

Babák Mihály kérdésünkre, hogy mit gondol, helyénvaló volt-e a hasonlata, emailben válaszolt.

[embedded content]

“A vírusfertőzés életveszélyes és tragédiához vezet, mint volt ez már a történelemben sokszor. A házi karanténban lévő beteg veszélyben van, a családtagjai is veszélyben vannak, ha nem kellően körültekintőek. A házi karanténban való viselkedés, gondozás, különös, nem megszokott magatartást kíván meg mindenkitől. Soroltam is őket a beszélgetésben: szeretet, gondoskodás, figyelem, védőeszközök, fertőtlenítés, mosás, mosogatás stb.” – írta a fideszes politikus, hozzátéve: erre igyekezett felhívni a figyelmet, mert úgy véli, itt még hiányosságok vannak és „eredményesebbek lehetünk a védekezésben”.

Babák Mihály szerint megértették Szarvas város lakói, hogy a házi karantén olyan, mint egy kórházi járványosztály kórterme – csak ez az otthonunkban van és ezek szabályai szerint kell eljárniuk – nagyon komolyan véve a veszélyt.

„Véleményem szerint a védekezés eredményessége a város érdeke” – zárul Babák Mihály érdeklődésünkre küldött e-mailje.

Koronavírus-járvány: brutálisan túlterhelt a mentőszolgálat

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201120-megszolalt-babak-mihaly-szerinte-megertettek-szarvas-lakoi

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?